Нагадаємо, що з початку 2023 року Вижницькою районною радою ведеться активна робота щодо створення на теренах району спеціалізованих реабілітаційних центрів для військовослужбовців та осіб, що постраждали від війни, а також щодо надання підтримки медичній галузі району в напрямку розширення спектру надання медичних послуг населенню.
Так, завдяки діяльності нашого спільного з ГО "Волонтери Вижниці" перевантажувального хабу надання допомоги та його співпраці з БО "БФ "Український спротив" та ЧБФ "Нова сім'я" - КНП "Вашківецька лікарня реабілітації та паліативної допомоги з поліклінічним відділенням" й КНП "Вижницька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" отримали значну підтримку в розвитку своєї діяльності та спеціалізоване медичне обладнання для здійснення реабілітаційних заходів.
Відтак, аби пересвідчитись, що надана допомога використовується за призначенням та приносить необхідну користь людям, Вижницький район відвідали засновники міжнародної благодійної організації Lifeline, що знаходиться у Швейцарії - Раймонд Ґуґенхейм та Рональд Бернхейм.
 
Вони спільно з представниками українських партнерських організацій: директоркою Чернівецького благодійного фонду "Нова сім'я" Тетяною Бережною, головою благодійної організації "Благодійний фонд "Український спротив" Анатолієм Федорюком та директором благодійної організації "Благодійний фонд "Україна - це любов" Едуардом Жумигою та головою Вижницької районної ради Михайлом Андрюком і його заступником Сергієм Вірстою відвідали КНП "Вашківецька лікарня реабілітації та паліативної допомоги з поліклінічним відділенням". Там вони на власні очі побачили як проходить реабілітація військовослужбовців. Змогли наживо з ними поспілкуватися та визначити основні пріоритети подальшої співпраці з районною радою задля покращення якості надання медичних та реабілітаційних послуг в районі.
 
Крім того, вони відвідали й низку інших закладів району, зокрема в селі Іспас та місті Вижниця, з метою налагодження співпраці і в галузі культури.
Вихованці КОПНЗ "Буковинський центр мистецтв" під керівництвом Геннадія Звягинцева, навіть організували міні-концерт для гостей, щоб показана наскільки багатогранна наша культура.
 
У підсумку, очільники районної влади Михайло Андрюк та Сергій Чеботар, начальник районної військової адміністрації, подякували благодійникам за плідну співпрацю, вагомий внесок у розвиток медичної галузі району та наближення Перемоги українського народу.