Сьогодні виповнюється два роки від повномасштабного вторгнення росії на територію України, а в березні 2024 року виповнюється 10 років від початку російсько-української війни та окупації Криму, що стало найбільш смертоносним конфліктом в Європі з часів Другої світової війни.
Страшні цифри... Але ще страшніші втрати, які ці події спричинили!!!
За два роки війни постраждало понад 30 тисяч мирних українців, близько 10 тисяч людей загинуло. З них, більше ніж 1758 дітей постраждало, 528 дітей загинуло та понад 1230 отримало поранення різного ступеня тяжкості.
Близько 3,7 млн людей є переміщеними всередині України, а майже 6,5 млн — біженці за кордоном. Понад 4,5 млн повернулися додому з-за кордону або з місць переміщення в середині країни.
Наразі, понад 14,6 мільйона людей — 40% від загальної кількості населення України — потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги, тоді як 2,2 мільйона українських біженців потребують допомоги в сусідніх країнах.
За десять років російської агресії Вижниччина вже втратила 164 Герої.
За цей час ми згуртувалися над підтримкою і допомогою ЗСУ, відправляли і продовжуємо відправляти все необхідне на фронт.
Сьогодні і щодня країні важливо як кожен українець бачить майбутнє держави, що надихає та підтримує. Ми підтримуємо захисників, разом – ми сила! Щира вдячність усім, хто розуміє та підтримує. Разом йдемо до Перемоги!
Вічна пам’ять всім, хто загинув від російської навали!!!
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк