Сьогодні, 28 лютого відбувся другий день панельних дискусій у рамках заходу, який організував Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за сприяння та підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Сьогодні учасники круглого столу дискутували на тему: «Громадське обговорення кандидатури старости як ефективний інструмент локальної демократії. Досвід регіонів та перспективи вдосконалення законодавства».
Крім того, у межах панельної дискусії, котра стосувалася процесу призначення старост, учасники засідання обговорили значення дорадчої демократії в розвитку інституту старост, проблеми та перспективи номінації старост на посади, практики дорадчої демократії при номінації старост на посади та у їхній діяльності, удосконалення процедур номінації старост на посади.
Учасниками засідання круглого столу були урядовці, народні депутати, представники місцевого самоврядування, керівники громад, науковці.
Вижниччину на засіданні представляли голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк та голови територіальних громад району.
Модерував захід Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету ВРУ.
За результатами проведення круглого столу будуть напрацьовані відповідні рекомендації, які в майбутньому можуть бути використані для вдосконалення законодавчих механізмів для реалізації норм законодавства щодо погодження кандидатур старост населених пунктів на громадських обговореннях.