Привітати жителів та гостей міста завітали очільники районної влади Михайло Андрюк та Сергій Чеботар, голова Вижницької міської ради Олексій Чепіль, а також начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк та перший заступник голови Чернівецька обласна рада Микола Гуйтор.
Відтак, кожен охочий міг сфотографуватися з Великодніми деревами миру, які презентували територіальні громади району чи біля фото-зони від Кафедра декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, навчитися традиційному розпису писанок чи відвідати виставки виробів декоративно-прикладного мистецтва від Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка, Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ та народних майстрів Вижницького району або ж придбати для себе сувенірну та крафтову продукцію від місцевих виробників.
Для дітей діяли також локації з виготовлення Великодньої листівки для воїна ЗСУ та малюнка на асфальті. А на центральній сцені відбувався святковий концерт аматорських колективів художньої самодіяльності територіальних громад Вижницького району.
Захід став чудовим майданчиком для творчих зустрічей та вчергове нагадав про важливість збереження та популяризації історико-культурної спадщини Вижницького району - єдиного представника етнорегіону Буковинська Гуцульщина.