Туристичний збір на Буковині у 2023 році становив 3,3 млн. грн., що рівно в три рази перевищує показник 2021 року.
А загальна сума податкових надходжень від туристичної галузі нашої області минулоріч сягнула майже 30 млн гривень, що на 60% більше у порівнянні з 2021 роком.
????Надзвичайно позитивна динаміка, яка свідчить про відчутне підвищення рівня туристичної привабливості нашого регіону, незважаючи на війну. Це важливо не лише для загального розвитку Буковини, але й в контексті підтримки Збройних сил України. Адже, чим стрімкіше розвивається певна галузь, тим більше від неї надходить податків — тим більшим є внесок Чернівецької області у перемогу.
☝️Для подальшого розвитку туристичної галузі на Буковині є всі передумови.
????Зокрема, на державному обліку перебувають майже 1800 пам’яток культурної спадщини: 467 – археології, 534 – історії, 694 – містобудування та архітектури, 76 – монументального мистецтва, 147 музеїв.
????️Для любителів активного туризму в області створено 39 промаркованих маршрутів, які проходять як по Буковинсько-Покутським Карпатам так і схилами Дністра.
????Наразі триває робота щодо створення нового водного маршруту по Дністру, який ми плануємо презентувати в червні цього року.
✅Привабливими для туристів є і колишня радіолокаційна станція Памір на горі Томнатик, унікальне гірське озеро «Буковинське око», Смугарські водоспади і Дністровський каньйон.
????‍♂️Також активно розвивається спелеотуризм. В області знаходяться майже 130 печер. Цьогоріч заплановано екскурсії в печеру «Буковинка», довжина якої приблизно 5,5 км.
????Також на теренах області створено три національні природні парки: «Вижницький», «Черемоський» та «Хотинський», які, крім іншого, надають туристичні послуги.
????На Буковині для кожного мандрівника знайдеться улюблена і незабутня локація, а для туристичних операторів — своя ніша на ринку відповідних послуг.
????Розвиваємо нашу область і спільно працюємо заради перемоги!