Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання загиблих Героїв України та Воїнів з Вижницького району, які віддали своє життя захищаючи рідну землю.????
Відтак, за рішенням колегії райради, яка відбулася перед сесією, на порядок денний сесії було винесено розгляд 8 питань та питання "різне".
Відповідно до порядку денного, за рішенням сесії, було затверджено звіти про виконання районного бюджету Вижницького району за І квартал 2024 року, та заслухано інформації про діяльність підприємств та установ районної комунальної власності за аналогічний період.
Також, затверджено звіт про роботу районного перевантажувального хабу надання допомоги спільноорганізованого районною радою та громадською організацією "Волонтери Вижниці" за І квартал 2023 року.
Як завжди, розглядалися питання, які стосуються управління спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Вижницького району, зокрема погоджено надання в оренду Вижницькій районній державній лікарні ветеринарної медицини цілісних майнових комплексів спільної власності, які на попередніх засіданнях сесії було взято на баланс районної ради.
Крім того, прийнято звернення щодо важливості збереження Вижницького району в теперішніх межах та звернення щодо видачі пропусків місцевому населенню в місцевості, прилеглій до державного кордону.
Не обійшлося і без змін в депутатському складі ради. Депутати погодили заяву колеги - Віталія Нестора, щодо дострокового припинення ним повноважень депутата Вижницької районної ради. Відповідне рішення буде направлено до районної територіальної виборчої комісії щодо заміщення депутата у встановленому законодавством порядку.
Відтак, з усіх питань прийнято відповідні рішення.
Участь у роботі сесії взяли заступниця начальника Вижницької районної військової адміністрації Ганна Гринчук, депутат Чернівецької обласної ради Анатолій Іліщук, голови Вижницької, Вашківецької та Путильської територіальних громад району, представники силових та безпекових служб району.