День невідкладної медичної допомоги — це щорічна подія, яка відзначається 27 травня, щоб відзначити життєво важливу роль лікарів невідкладної медичної допомоги, медсестер, фельдшерів, реаніматологів та інших медичних працівників, які невтомно працюють, щоб надати невідкладну та життєво необхідну допомогу в критичних ситуаціях.
27 травня – це день, коли в Європі бере свій початок екстрена медицина. У цей день у Лондоні був підписаний акт Європейського товариства екстреної медицини, з метою побудувати модель системи, щоб надати кожному громадянину Європи професійну, компетентну і, перш за все, своєчасну реакцію на будь-який гострий стан, що загрожує життю чи здоров’ю.
Працівники екстреної медичної допомоги першими беруть на себе відповідальність за порятунок людського життя. Від їхнього професіоналізму і досвіду залежить в буквальному сенсі найцінніше – чи буде людина жити. Цілодобово автомобілі швидкої допомоги виїжджають по самим різним викликам. Бригади поспішають на виклик, щоб надати кваліфіковану допомогу людині, яка перебуває в критичній ситуації.
Шановні медики!
Дякуємо всім хто, рятує життя людей. Ви даруєте людям найцінніше — здоров'я і надію. Хай кожний день радує Вас вдячними відгуками людей, що звернулися за допомогою. Хай поруч буде колектив однодумців і вірних друзів. Будьте здорові та повні сил!
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк