Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області завершує ремонт прикордонної дороги Т-26-01 у селі Шепіт.

На Вижниччині поступово завершується реконструкція дороги Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» з під’їздом до КПП «Шепіт». Ремонтні роботи на 2 км автошляху виконуються у межах реалізації міжнародного проєкту Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020».
Ділянку автошляху розширено, проїзд забезпечено, влаштовано з’їзди та виїзди, збудовано 9 підпірних стінок, які виконують укріплювальну функцію берегової частини дороги. А два мости, які були у ремонті, стали ширшими та міцнішими.

Подбали й про освітлення – ділянку дороги підсвічує сучасна система з енергоощадними лампами.
Зараз підрядник наводить завершальні штрихи: влаштовує тротуари та виконує заходи з організації дорожнього руху.
???? Ремонт дороги у Шепоті став справжнім викликом для дорожників. Адже роботи ведуться у гірській місцевості з мінливою погодою. Для розуміння, ще декілька днів тому там фіксували мінусову температуру повітря.
Оновлення ділянки дороги Т-26-01 у селі Шепіт розпочали восени 2022 року в межах міжнародного проєкту. Проєкт фінансується спільно ЄС та Україною.
Підрядна організація – ТОВ «ПБС»
ℹ️ Довідково:
Реконструкція відрізка прикордонної дороги Т-26-01, а відповідно, й налагодження додаткового транспортного коридору між Україною та Румунією є вигідним для двох держав. Забезпечення якісних під’їзних шляхів до кордону дадуть поштовх для будівництва автомобільного пункту пропуску «Шепіт – Ізвоареле-Сучевей», який до 2010 року працював як пішохідний.