Свято запровадили у листопаді 1949 року. Тоді у Парижі пройшла сесія Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Перше святкування відбулося вже наступного року, коли ініціативу підтримала 51 країна. Згодом працювати з дітьми почала й Організація Об'єднаних Націй.
Існує навіть окремий символ цього дня - зелений прапор, на якому зображена планета Земля, а довкола неї - фігурки дітей різних рас та національностей.
Відомо, що права дітей захищені, згідно з Женевською декларацією. До того ж вони рівні у таких сферах: освіта, розвиток та виховання. Тобто зовсім немає різниці, якої дитина національності, віросповідання, який має колір шкіри та матеріальний статус. За цим повинні слідкувати батьки та громадські організації.
Діти – маленькі частинки великого щастя, ім’я якому – Життя! Діти – це диво, яке наповнює життя кожного дорослого щирою радістю і теплотою.
Діти так потребують любові, турботи і батьківської ласки! Так хочеться, щоб кожне дитяче серце не було обділене цим маленьким щастям.
У День Захисту Дітей бажаю кожній дитині міцної сім’ї і всього необхідного для безтурботного дитинства. Нехай дитячі посмішки висвітлюють нашу планету, і кожен із маленьких мешканців нашої землі буде здоровим і щасливим та живе під мирним небом!!!
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк