Як результат у селі Шепіт Селятинської територіальної громади відремонтували двокілометровий відрізок дороги Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» з під’їздом до КПП «Шепіт». Також там реконструювали два мости, влаштували з’їзди та виїзди, збудували 9 підпірних стінок, для укріплення берегової частини дороги, встановили освітлення дороги.
????Сьогодні голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко зустрівся із румунськими партнерами, спільно з якими здійснювався проєкт, – Інгрідом Букшою, виконавчим директором Спільного Технічного Секретаріату Спільної операційної програми Румунія - Україна 2014 - 2020, Раду Гуржуєм, проєктним координатором, та Андреа Морошаном, офіцерами програми.
Разом із депутатом обласної ради Олександром Шкурідіним, Селятинським сільським головою Валерієм Полянчуком, представниками Буковинського центру реконструкції і розвитку, Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області та румунської делегації оглянули виконані підрядником роботи.
????Олексій Бойко подякував партнерам за ефективну співпрацю та відзначив позитивні результати реалізації цього проєкту для обох сторін. Він також висловив упевненість, що якісні дороги до кордону дадуть поштовх для будівництва автомобільного пункту пропуску «Шепіт – Ізвоареле-Сучевей».
➡️Довідково: Оновлення ділянки дороги Т-26-01 у селі Шепіт розпочали восени 2022 року в межах міжнародного проєкту. Проєкт фінансувався спільно ЄС та Україною. Загальна вартість гранту становила 2 млн 196 тис. євро.