Він – кандидат наук з фізичного виховання та спорту, заслужений тренер України з рукопашного та універсального бою та головний тренер збірної команди Чернівецької області.
????За період з 2019 по 2022 роки Іван Штефюк як тренер підготував 8 майстрів спорту України з унібою та 9 майстрів спорту міжнародного класу з унібою, 5 чемпіонів світу та 8 призерів Чемпіонату світу з унібою, 3 чемпіони Європи та 6 призерів Чемпіонату Європи.
????Збірна України з універсального бою під наставництвом Івана Штефюка у 2021 році завоювала 1-е загальнокомандне місце на Чемпіонаті світу, у 2022 році - здобула 3-є командне місце на Чемпіонаті світу в Узбекистані та виграла командний кубок світу у Туреччині.
????Сьогодні голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко зустрівся з Іваном Штефюком та вручив йому Почесну відзнаку «За заслуги перед Буковиною». Посадовець подякував тренеру за його вклад у розвиток спорту на Буковині, підготовку спортсменів високого класу, підтримку молоді та активну громадянську позицію.