Раніше офіційного свята татусів в Україні не існувало, хоча неформально батьків часом вітали в третю неділю червня, а інколи в третю неділю вересня. Так було до 2019 року, доки президент України підписав указ, згідно з яким було започатковано офіційне святкування Дня батька. Припадає воно щороку тепер на третю неділю червня.
День батька - це особлива відзнака для всіх чудових батьків, які з усією любов'ю і турботою присвячують своє життя вихованню і розвитку своїх дітей. Це день, коли ми маємо можливість виразити нашу вдячність і повагу до татусів, показати, які вони важливі для нас.
Вже третій рік поспіль багато татусів знаходяться далеко від своїх дітей, оскільки вимушені захищати незалежність нашої держави та виборювати мирне майбутнє для своїх дітей. На жаль, багато батьків так і не повернулися до своїх чад...
Тож, щиро вітаю з Днем батька і хочу побажати вам завжди залишатися героями для своїх чад і справжнім прикладом мудрості, впевненості, мужності та честі! Нехай з кожним днем ​​батьківство дарує вам відчуття важливості, необхідності, підтримки та любові! І нехай кожна дитина дочекається зустрічі зі своїм татом!
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк