У колишньому Путильському районі лагодимо 33-метровий міст через річку Путилка на дорозі держзначення Т-26-01 Чернівці — Вашківці — Вижницю — Кути — Путилу — КПП «Руська» з під'їздом до КПП «Шепіт». Споруда побудована 54 роки тому і відтоді масштабно не ремонтувалася.
Чому потрібно ремонтувати зараз ❓
Головними причинами термінового ремонту стали тріщина на ригелі та пошкодження фундаментів трьох опор. Через це споруда могла втратити свою цілісність. І рух транспорту єдиною дорогою Т-26-01, яка з’єднує гірські населені пункти від Мариничів до Селятина, а це майже 40 кілометрів, був би паралізованим.
ЩО ВЖЕ ЗРОБЛЕНО:
???? знято навантаження на «хворий» ригель моста, обмеживши проїзд однією смугою;
???? на фундаменти опор почали «вдягати» армобетонний бандаж. Це спеціальна конструкція, яка укріпить основу моста. Щоб було зрозуміло, у фундамент опор забивають металеві анкери, потім на них наварюють арматурний каркас, після чого встановлюють опалубку і заливають її бетоном.
↕️ Роботи виконуємо в межах експлуатаційного утримання. Рух мостом здійснюється у реверсному режимі. Закликаємо дотримуватись Правил дорожнього руху та зважати на знаки.
Просимо вибачення за тимчасові незручності.
 
Йдеться на офіційній сторінці у фейсбук Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.