Вчора, у Чернівцях відбувся регіональний форум «Кращі практики ветеранської політики: як побудувати партнерства і створити можливості для інтеграції ветеранів у цивільне життя».
Організували захід Чернівецька обласна військова адміністрація спільно з Програмою розвитку ООН «Посилене партнерство для сталого відновлення».
Зокрема, Вижниччину презентували на заході представники органів місцевого самоврядування, активні учасники волонтерського руху: голова ГО "Волонтери Путильщини з Україною в серці", депутат Чернівецької обласної Вижницької Ілля Косован, голова ГО "Берегомет разом сила", депутат Вижницької районної ради Василь Мендришора, заступниця голови ГО "Волонтери Вижниці", з якою райрада організувала роботу Вижницького районного перевантажувального хабу надання допомоги, депутат Вижницької міської ради Людмила Шевчик та представники Вижницької районної військової адміністрації.
В рамках форуму відбулися 4 панельні дискусії. Йшлося, зокрема, про роль держави й громадянського суспільства у питанні реінтеграції ветеранів у цивільне життя. Також учасники форуму говорили про медичну та психологічну реабілітацію ветеранів та ветеранок.
Учасники заходу мали нагоду поділитися досвідом у галузі ветеранської політики та отримати вичерпні відповіді на питання, які їх турбують.