На минулому тижні директори Національний природний парк "Черемоський" National Park "Cheremoskyi" та Національний природний парк "Вижницький" National Nature Park "Vyzhnytskyi" та представники Вижницької міської ради відвідали Республіку Франція з робочим візитом, де мали зустрічі в муніципалітетах міста Гренобель та туристичного селища курорту Шамоні.
Під час візиту вони ознайомилися зі стандартами маркування та знакування туристичних стежок та маршрутів. Відвідали регіональний природний парк “Веркор”, де побачили злагоджену співпрацю між локальними виробниками, регіональним природним парком “Веркор” та органами місцевого самоврядування. Така синергія допомагає забезпечити місцеве населення робочими місцями та зберігає баланс між використанням природних ресурсів та збереженням природи.
????Також вони ознайомились з роботою унікального французького навчального центру AFRAT. Тут можна здобути професії гіда, екскурсовода, фермера, інструктора з активних та екстремальних видів відпочинку.
✅Природоохоронці України обговорили з експертами та працівниками парку “Веркор” напрямки подальшої співпраці, які допоможуть реалізувати спільні проєкти та запровадити європейські стандарти на екологічних стежках та туристичних маршрутах українських нацпарків.