Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних цінностей.
З цієї нагоди, в залі засідань районної ради відбулася зустріч заступника голови районної ради Сергія Вірсти та начальника районної військової адміністрації Сергія Чеботаря із матерями Вижниччини, які отримали почесне звання України «Мати-героїня».
Вітаючи жінок, посадовці вручили їм нагрудні знаки та посвідчення, а також, завдяки діяльності нашого спільного з ГО "Волонтери Вижниці" перевантажувального хабу надання допомоги, надали продуктові набори.
Як зазначають в Чернівецькій ОДА (ОВА), також жінкам виплатять одноразову винагороду у 10-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, розміром 30 280 грн. Всього для здійснення виплати цієї одноразової винагороди у 2024 році спрямували понад 4,5 млн грн.
???? Також було вручено орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) матері-героїні Тинкалюк Марії із с.Руська Селятинської територіальної громади, син якої, Зюб Микола Петрович, загинув у 2022 році захищаючи свободу та незалежність України.