Вчора, 24 вересня, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук провів засідання оргкомітету щодо відзначення у Вижницькому районі Дня захисника України, 100-річчя народного Буковинського віча та інших заходів, що відбудуться у жовтні. Участь у засіданні взяв голова районної ради Михайло Андрюк.

Під час обговорення визначено, що безпосередньо в свято Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня о 12.00 біля символічної могили «Борцям за волю України» у Вижниці відбудеться молебень та мітинг, а о 14:00 год. в селищі Берегомет розпочнеться фестиваль патріотичної пісні імені Павла Лейби.

Щодо відзначення ювілею Буковинського віча, то попередньо вирішено 2 листопада провести історичний квест для учнівської та студентської молоді, мітинг та освячення пам’ятного знаку до 100-річчя Буковинського віча.

А вже цієї п’ятниці, 28 вересня о 14:00 год. в районному будинку народної творчості та дозвілля відбудеться святковий концерт для бібліотекарів, працівників дошкілля та освітян за участю поета-пісняра з Тернополя Івана Кушніра та солістки Ярослави Декалюк, поета-пісняра з Івано-Франківська Нестора Мартинця, дуету «Розмарія» із Заліщиків, заслуженої артистки України Ірини Стиць з Чернівців.