Сьогодні, 31 жовтня, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук за участі заступника голови районної ради Сергія Вірсти, провів засідання оргкомітету з питань підготовки до відзначення у Вижницькому районі 100-річчя Буковинського віче.

Члени оргкомітету узгодили всі деталі урочистостей та заходів, приурочених до цієї історичної події. Зокрема, 2 листопада о 10-ій годині учнівська та студентська молодь почне долати історичний квест «Стежками мальовничої Вижниччини», де учасники знаходитимуть відповіді на запитання з історії проведення Буковинського віча, заховані на вуличках міста. Як свідчить досвід, подібні квести розвивають в молоді жагу до пізнання історії рідного краю, піднімають патріотичний та командний дух.

О 12-ій годині на вічовому майдані розпочнеться освячення пам’ятного знаку до 100-річчя Буковинського віча та мітинг за участю працівників установ, організацій, навчальних закладів міста, студентської та учнівської молоді, громадськості.

Протягом усього дня працюватиме Вижницький краєзнавчий музей, у бібліотеках району будуть розгорнуті тематичні виставки.

В суботу, 03 листопада, делегація району візьме участь в обласних заходах з нагоди відзначення 100-річчя Буковинського віча, а в неділю 04 листопада на стадіоні в м.Вижниця о 10-ій годині розіграють «Кубок ветеранів».

Запрошуємо всіх бажаючих до відзначення 100-річчя Буковинського віче.