З нагоди 101-ої річниці проведення велелюдного Буковинського віча сьогодні, 01 листопада, у Вижниці на Вічовому майдані відбувся урочистий мітинг

за участю в.о. голови райдержадміністрації Юрія Татарина, заступника голови районної ради Сергія Вірсти, вижницького міського голови Олексія Чепіля, духовенства, освітян, працівників установ та організацій міста, громадськості.
У своїх виступах очільники району наголосили на важливості цієї події в далекому 1918 році, та актуальності в сьогоднішніх умовах відновлення незалежності Української держави.
Під час урочистостей благочинний Вижницько-Путильського благочиння митрофорний протоієрей Ілля Кігніцький за заслуги у відродженні духовності в Україні та за утвердження Помісної Церкви в Україні нагородив орденом Святого Миколи Чудотворця вижницького міського голову Олексія Чепіля. Крім того ювілейні медалі «100 років Буковинського віча» отримали голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Василь Коновчук та журналістка ПП «Медіа-центр «Вижницькі обрії» Ярослава Кибіч.
Присутні пом’янули хвилиною мовчання всіх, хто загинув, виборюючи та захищаючи суверенітет і незалежність України.
На завершення троїсті музики Вижницької школи мистецтв (художній керівник Юрій Фейчук) виконали для присутніх Буковинські народні мелодії, а юний Сергій Подоляк проникливо заспівав пісню «Молитва».