Люди з інвалідністю шукають роботу здебільшого через ті самі причини, що й інші люди. Вони хочуть заробляти на життя, жити самостійно та підтримувати соціальні контакти. Як і для інших шукачів роботи, пошук роботи та професійне зростання на ній важливо для їхньої самооцінки.

Щоб допомогти  людям з інвалідністю знайти роботу та  виявити причини, які цьому заважають, Чернівецький обласний центр зайнятості  проводить опитування для вивчення питання  обізнаності людей із інвалідністю щодо можливостей працевлаштування.

Закликаємо людей з інвалідністю Чернівецької області взяти участь в опитуванні та заповнити цю анкету https://forms.gle/xXtUapVVJ8kkAsJz6.

Звертаємо увагу, запрацювала компенсаційна програма для роботодавців за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Для людини з інвалідністю І групи компенсація складає 106,5 тис. грн (15 мінімальних заробітних плат станом на початок поточного року), для ІІ групи – 71 тис. грн (10 мінімальних заробітних плат).

Роботодавцям у межах цієї програми компенсуються витрати на придбання: меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць, тощо.