З наближенням сезону відпусток та літніх канікул на «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372) 55-04-61 все частіше надходять дзвінки щодо термінів оформлення закордонних паспортів, можливості продовження терміну дії закордонного паспорта та вклеювання фото дітей до паспортних документів батьків.

Нагадуємо, що згідно змін до постанови № 170 «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон», вклеювання фото дітей до закордонного паспорта батьків або продовження закордонного паспорта можливо:

- якщо у територіальних підрозділів міграційної служби відсутнє підключення до Єдиного державного демографічного реєстру;

- за нагальної потреби в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном.

В усіх інших випадках необхідно оформляти новий паспортний документ, виготовлення якого передбачено нормативними термінами.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон видається:

- не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання;

- не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його термінового отримання.

Нагадуємо також, що для оформлення закордонного паспорта необхідно зареєструватися в електронну чергу за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/online.html  . Варто врахувати, що максимальний термін очікування  в черзі може складати 14 днів.

Слід також мати на увазі, що у зв’язку з воєнним станом терміни доставки виготовленого документа до підрозділів ДМС можуть незначно подовжуватись.

 

Управління ДМС у Чернівецькій області