Під час  бронювання місця  в електронній черзі за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/online.html електронний сервіс автоматично пропонує здійснити оплату за адміністративну послугу онлайн. Однак слід мати на увазі, що оплата у такий спосіб не є єдиною доступною для отримувачів паспортних послуг й за умови обрання іншого способу оплати ваш запис в електронну чергу не скасовується.

Нагадуємо, що у адміністративних приміщеннях більшості територіальних підрозділів УДМС у Чернівецькій області розташовані банківські термінали, де за допомогою працівників банку можна здійснити оплату безпосередньо в день отримання послуги.

З наближенням сезону відпусток та літніх канікул на «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372) 55-04-61 все частіше надходять дзвінки щодо термінів оформлення закордонних паспортів, можливості продовження терміну дії закордонного паспорта та вклеювання фото дітей до паспортних документів батьків.

Нагадуємо, що згідно змін до постанови № 170 «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон», вклеювання фото дітей до закордонного паспорта батьків або продовження закордонного паспорта можливо:

Після початку повномасштабної війни в Україні мільйони наших співгромадян були вимушені покинути рідні домівки та виїхати за кордон. Серед них було чимало жінок при надії, які народили діток за межами батьківщини. Тож для багатьох батьків постало питання документування малечі за кордоном. Та чи можна оформити закордонний паспорт дитині без повернення в Україну?

Це можна зробити в закордонних відділеннях «Паспортного сервісу» та в українських дипломатичних установах. Якщо паспорт одного з батьків протерміновано або до документа не вклеєно актуальне фото, можна одночасного оформити ID-картку законному представнику дитини (одному з батьків, опікунів чи усиновлювачів) та закордонний паспорт дитині. Для цього потрібно звертатися до закордонних підрозділів «Паспортного сервісу».

В Україні можна безоплатно отримати юридичні послуги. Їх надає, зокрема, система безоплатної правничої допомоги (БПД). Це державна установа, яка має офіси (бюро) по всій Україні. Де вони знаходяться на Буковині та які послуги там можна отримати — далі в матеріалі.

У бюро можна отримати:

Попри те, що війна щодня множить травми українського суспільства, ми вчимося поважати один одного незалежно від особливостей фізичного, психічного чи ментального стану, національності, статі чи поглядів на життя.

Важливою складовою цих процесів є правила комунікації, що дозволяють відокремлювати людину від її зовнішніх ознак, уникати у формулюваннях некоректних узагальнень чи зайвого емоційного навантаження, стигматизуючих або ж надміру метафоричних висловів.

Стати учасником державної програми «Зроблено в Україні» може підприємство, яке має виробничі потужності в Україні.

Щоб споживач міг зорієнтуватися, що той чи інший продукт вироблений саме в Україні, створили універсальний логотип, який можуть нанести на свою продукцію українські виробники.

Як це зробити?

Одне з найпоширеніших запитань, з яким звертаються дозвонювачі на «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372)-55-04-61, стосується вартості оформлення паспортних документів для громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Інформуємо, що від початку року змінилася вартість адміністративних послуг з оформлення  таких документів, як:

У 2024 році 123 роботодавці Чернівецької області скористалися компенсаційними програмами обласної служби зайнятості. 168 безробітних працевлаштовані з наданням компенсацій, а роботодавці отримали  3,7 млн грн.

Однією з найпотужніших та дієвих компенсацій для роботодавців є компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. З початку року такою компенсацією скористалися 52 роботодавці за працевлаштування 72 внутрішньо переміщених осіб та отримали понад 1,2 млн гривень.

10 травня 2024 року завершується дія експериментального проєкту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Відтак, до законодавчого врегулювання надання послуг з одночасного оформлення паспортних документів із 11 травня 2024 року оформлення ID-картки та закордонного паспорта буде здійснюватися за загальними правилами.

Люди з інвалідністю шукають роботу здебільшого через ті самі причини, що й інші люди. Вони хочуть заробляти на життя, жити самостійно та підтримувати соціальні контакти. Як і для інших шукачів роботи, пошук роботи та професійне зростання на ній важливо для їхньої самооцінки.

Щоб допомогти  людям з інвалідністю знайти роботу та  виявити причини, які цьому заважають, Чернівецький обласний центр зайнятості  проводить опитування для вивчення питання  обізнаності людей із інвалідністю щодо можливостей працевлаштування.