Підприємець Андрій Сідлецький з Чернівців після демобілізації вирішив відкрити власний спортзал, отримавши «Грант для ветеранів та членів їх сімей».

На початку року підприємець подав заявку на грант, а нещодавно відбулося відкриття спортзалу, в якому вже двічі на тиждень тренуються 60 дітей.

Андрій Сідлецький півтора року служив в ЗСУ на посаді командира роти та офіцера відділення, брав участь у захисті України від збройної агресії російської федерації.

«Я як ніхто розумію, що здоровому організму потрібно відновлення та підтримка»  - зазначає колишній військовослужбовець.

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території Чернівецької області, що на період дії в Україні воєнного стану скасовано святкові неробочі дні.

На виконання Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» Управління та територіальні підрозділи ДМС у Чернівецькій області працюють в штатному режимі згідно визначених графіків роботи.

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території Чернівецької області, що на період дії в Україні воєнного стану скасовано святкові неробочі дні, практику перенесення святкових днів, що припадають на вихідні, на наступні робочі дні та скорочення на одну годину передсвяткових робочих днів.

На виконання Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» Управління та територіальні підрозділи ДМС у Чернівецькій області працюють в штатному режимі згідно визначеного графіка роботи.

З початку року у Чернівецькій області 153 позитивні рішення на мікрогрант отримали буковинці в рамках урядової роботи єРобота «Власна справа». В області буде створено понад 300 нових робочих місць.

Більшість підприємців будуть розширювати власну справу, проте 21 особа має намір започаткувати власний бізнес.

На «Гарячу лінію» Управління ДМС у Чернівецькій області на номер (0372) 55-04-61 нерідко надходять дзвінки із запитанням: чи потрібно записуватися повторно в чергу для отримання готового документа?
Повідомляємо, що в структурних та територіальних підрозділах УДМС у Чернівецькій області без попереднього запису в електронну чергу можна отримати:

«Коли ми говоримо про маломобільні групи населення, у першу чергу спадає на думку образ людини з інвалідністю, яка пересувається в кріслі колісному. Для неї існує безліч бар’єрів — звичний магазин з високим порогом чи без пандуса стає недоступним. Але, насправді, до цієї категорії належить більше різних груп людей.

Вони відчувають труднощі при самостійному пересуванні, комунікації або одержанні послуг. Це можуть бути люди з різними функціональними порушеннями (зору, слуху, опорно-рухового апарату тощо); люди, які отримали тимчасову травму або нині хворіють; діти до 7 років; люди, які супроводжують маленьких дітей (до 7 років); вагітні жінки; люди похилого віку».

З наближенням літа істотно зросла кількість бажаючих оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон й відповідно збільшились черги до структурних та територіальних підрозділів Управління ДМС у Чернівецькій області.

Так, до Сектору оформлення документів відділу з питань паспортизації, реєстрації та еміграції УДМС у Чернівецькій області зараз можна зареєструватися на тиждень наперед. Реєстрація здійснюється через сервіс «Електронна черга» на сайті ДМС України, розташованому за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/online.html  або через термінал попереднього запису безпосередньо в підрозділі за адресою м. Чернівці, вул. А. Шептицького, 25.

Розпочався конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю дітей через систему БПД: прийом документів до 27 червня. Про це повідомляють в Координаційному центрі з надання правничої допомоги.

Мета проєкту — захистити права дитини, забезпечити її найкращі інтереси та не допустити повторної травматизації, віктимізації під час кримінального провадження.

За працевлаштування учасників бойових дій роботодавці можуть отримати компенсації. У 2024 році Чернівецька обласна служба зайнятості компенсувала 50 відсотків фактичних витрат на оплату праці трьом роботодавцям за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа УБД на посади: продавець-консультант, електромеханік, водій автотранспортних засобів.

На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер (0372) 55-04-61 нерідко надходять запитання від наших дозвонювачів щодо порядку оформлення паспорта громадянина України внутрішньо переміщеним особам, що не мають жодних документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство.

У разі відсутності документів з фотокарткою/відцифрованим образом обличчя особи, отриманих з державних, єдиних реєстрів, інших інформаційних баз, що перебувають у власності держави або підприємств, установ та організацій, та за результатами перевірок, за якими особу не ідентифіковано, проводиться процедура встановлення особи шляхом опитування свідків, які були зазначені заявником. Свідками можуть бути дієздатні один із членів сім’ї особи (у тому числі колишня дружина/чоловік), близька особа або сусід, які досягли 14-річного віку та мають документи, що посвідчують особу, які підлягають обов’язковому пред’явленню. За результатами опитування свідків складається акт встановлення особи.