Сьогодні, 10 червня, відбулися спільне засідання постійних комісій районної ради, засідання колегії та позачергової XХХV сесії районної ради. Головував на засіданнях очільник районної ради Михайло Андрюк.

Головним питанням порядку денного всіх засідань стало розгляд рішення «Про надання згоди КНП «Вижницька районна лікарня» на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення будівельних робіт: «Часткове пристосування лівого крила будівлі лікарні з влаштуванням приміщень приймального відділення КНП «Вижницька районна лікарня», крім того, розглядалося питання, щодо прийняття звернення до Кабінету Міністрів України стосовно об’єднання Вижницького та Путильського районів Чернівецької області у єдиний Карпатський район, з адміністративним центром у місті Вижниця.

Колегія затвердила порядок денний та регламент роботи позачергової тридцять п’ятої сесії районної ради VІІ скликання. З даного питання виступив керуючий справами районної ради Георгій Івоняк, який озвучив пропозиції та зауваження до питань порядку денного, що надійшли після їх опрацювання під час роботи постійних комісій.

Відтак, в роботі засідання сесії взяли участь голова Вижницької райдержадміністрації, депутат Чернівецької обласної ради Михайло Чорней, голова Вижницької міської ради ОТГ Олексій Чепіль, голова громадської ради при голові райдержадміністрації Василь Іванчук.

З усіх питань прийнято відповідні рішення.

Крім того, варто зазначити, що перед початком роботи сесії до депутатів районної ради звернувся голова Сторожинецької райдержадміністрації Дмитро Балінов, який завітав на Вижниччину та озвучив позицію Сторожинецького району щодо адміністративної реформи в частині формування субрегіонального рівня та запевнив, що не залежно від прийнятого владою рішення щодо центру майбутнього об’єднаного району – Сторожинець є і буде відкритим до співпраці з усіма громадами Чернівецької області.