Протягом 6-7 жовтня у м.Трускавець відбувся Форум Карпатського Єврорегіону «Карпати -2030». Захід покликаний презентувати підсумки діяльності Асоціації «Єврорегіон Карпати –Україна» за 2015-2020 роки та стати дискусійним майданчиком для координації зусиль щодо формування перспектив та напрямів розвитку для забезпечення розвитку гірських територій у перспективі до 2030 року.

Вижниччину на заході представляли голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк й голови Вижницької та Вашківецької міських ОТГ Олексій Чепіль та Микола Перч.

         Під час заходу відбулося обговорення в двох панельних дискусіях щодо розвитку карпатського регіону. Зокрема, Михайло Андрюк та Олексій Чепіль мали змогу виступити під час панельної дискусії «Ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна»: що беремо в майбутнє». Так, очільником райради було презентовано діяльність ради в напрямку співробітництва й залучення інвестицій та презентовано реалізовані проекти протягом 2018-2020 років.

         Крім того, виконавчою директоркою Асоціації Галиною Литвин, було проведено презентацію на тему «Який він, Карпатський прорив?». Та спільно з голою Правління Асоціації, головою Львівської обласної ради Олександром Ганущином було проведено відкрите засідання Правління та Загальних Зборів Асоціації.

         Як підсумок, за результатами роботи вшановано відзнаками «Лідер Карпат 2020» окремих керівників органів місцевого самоврядування та їх об’єднань Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей. 

Відрадно, що за особистий вклад у розвиток Карпатського регіону нагороджено голову Вижницької районної ради в номінації «Досвід має значення», голову Вижницької ОТГ в номінації «Промоутер Карпат» та голову Вашківецької ОТГ в номінації «Приятель Єврорегіону Карпати».