Днями на Вижниччині з робочим візитом перебувала делегація румунських представників бізнесу та місцевого самоврядування з комуни Сучевіца Сучавського повіту на чолі з мером комуни Сучевіца Доріном-Йоаном Понзарем. Метою візиту є поглиблення економічних, соціальних та культурних зв’язків.

У п’ятницю, 23 березня, у Вижниці з представниками румунської делегації зустрілися голова районної ради Михайло Андрюк, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, голова Вижницької міської ОТГ Олексій Чепіль.

Керівники районної влади ознайомили румунських колег з адміністративно-територіальною реформою, яка триває в Україні, системою управління галузями освіти, охорони здоров’я, пожежної безпеки тощо.

Обидві сторони окреслили напрямки майбутньої співпраці. Зокрема, йшлося про можливість участі у конкурсі проектів в рамках Спільної Операційної Програми Україна-Румунія 2014-2020.

В рамках поїздки представників румунської делегації ознайомлено з роботою підприємств, що займаються виготовленням пелетів та брикетів, також гості побували на форелевому господарстві у Банилові та відвідали монастир на Анниній горі у Вашківцях. Крім того, гості відвідали музей Вижницького коледжу прикладного мистецтва.

Нагадаємо, що така зустріч є не першою. У лютому цього року делегація з Вижниччини побувала у Румунії, де представники української делегації мали змогу ознайомитися з інфраструктурою комуни, зокрема туристичної та деревообробної галузей, системою організації місцевого самоврядування та інше. Результатом даної поїздки стало підписання угод про співпрацю між Вижницькою районною радою та мерією комуни Сучевіца, та Вижницькою ОТГ, зокрема.