Сьогодні, 04 травня, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук провів нараду з питань організації та проведення у районі заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Участь у засіданні взяли заступник голови районної ради Сергій Вірста та голова Вижницької міської ОТГ Олексій Чепіль.

«Друга світова війна не оминула жодну українську родину, принесла величезні жертви і страждання. Наш обов’язок - пам’ятати подвиг та роль українців у цій війні. Ми повинні гідно відзначити 73-тю річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та вшанувати наших ветеранів», - наголосив Руслан Сенчук. З метою вшанування подвигу звитяжців старшого покоління, увічнення пам’яті жертв війни, у районі заплановано чимало заходів. Так, 08 травня, вижничани долучяться до європейської традиції відзначення Дня пам’яті та примирення проведенням символічної акції «Перша хвилина миру». Захід розпочнеться о 22.30 на площі Героїв Майдану у Вижниці.

Традиційно, 09 травня, у населених пунктах району відбудуться покладання квітів до меморіалів слави та мітинги. У районному центрі захід розпочнеться о 09.30 з урочистої ходи від Площі Героїв Майдану до Братської могили загиблих воїнів. Відтак, відбудеться покладання квітів та мітинг з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цього ж дня у районному будинку народної творчості та дозвілля о 14.00 розпочнеться звітний концерт Вижницької школи мистецтв.

Крім того в ці дня відбудуться зустрічі керівництва району з ветеранами Другої світової війни.