25 лютого, відбулось перше засідання робочої групи з вивчення питань створення спеціальної (вільної) економічної зони або запровадження спеціальних режимів інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку Чернівецької області. 

Участь у засіданні взяли перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор, заступник голови обласної ради Михайло Павлюк народний депутат України Валерій Божик, директор Агенції регіонального розвитку Олексій Грушко, депутати місцевих рад, голови районних рад, представники територіальних громад області, керівники підприємств, виробники та науковці. 
 
Головна мета сьогоднішньої зустрічі - амбітний план - напрацювання механізмів і конкретних пропозицій для створення відповідного законопроєкту, який в перспективі повинен стати повноцінним законом. Лобіюватимуть законопроєкт народні депутати від Буковини. 
 
Буковина потребує нового бачення вирішення проблем регіонального розвитку області та необхідності підсилення ролі органів місцевого самоврядування у стратегічному плануванні та розвитку, що відповідає принципам децентралізації. Запровадження спеціальних режимів інвестиційної діяльності дозволить створити нові робочі місця та покращити інвестиційний клімат в пріоритетних сферах економіки регіону (рекреація, АПК, використання транзитного потенціалу та природних ресурсів) та в територіальних громадах.
 
Наступне засідання робочої групи відбудеться за місяць після опрацювання усіх пропозицій, які надійдуть від членів робочої групи.
  • Джерело: Чернівецька обласна рада