Вчора, у місті лева відбулося засідання Загальних Зборів Асоціації ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА", у ході якого учасники, зокрема, окреслили стратегічні напрямки діяльності Асоціації та її членів на найближчу перспективу.

Ця зустріч особливо важлива, адже це перше зібрання після зміни адміністративно-територіального устрою, тож зміни відбулись і серед членів Асоціації.

Відповідно, в рамках засідання, було оновлено склад правління - наглядового органу Асоціації та прийнято 20 нових членів.

Головою правління обрано Ірину Гримак – голову Львівської обласної ради.

Відтак, від Чернівецької області до складу правління увійшли Олексій Бойко – голова Чернівецької обласної ради, Михайло Андрюк – голова Вижницької районної ради та Іван Повідаш - голова Путильської селищної ради.

Також, до лав Асоціації, було прийнято 5 місцевих рад з Вижницького району: Вашківецьку міську, Путильську селищну та Банилівську, Селятинську й Усть-Путильську сільські ради.

 Варто зазначити, що серед членів Асоціації вже є Вижницька районна та Вижницька міська ради.

 Представники всіх цих рад були присутні на Загальних Зборах.

Сподіваємо, що й решта громад Вижниччини приймуть рішення про вступ до Асоціації.

Окрім правління, переобрали й виконавчого директора Асоціації - члени знову підтримали кандидатуру Галини Литвин.

За її словами, за останній час Асоціація «Єврорегіон Карпати - Україна» уже стала каталізатором змін у розвитку карпатського регіону.

«Різноманіття карпатських громад, 14-ти річний досвід діяльності та позитивна репутація Асоціації на теренах українських Карпат та поза їхніми межами є нашою додатковою перевагою, яка завдяки Вашій підтримці та активній позиції дозволяють досягти поставлених цілей і сформувати нові, аби продовжувати діяти #спільно_для_розвитку_Карпат», - зазначила Галина Литвин.

Керівники та представники органів місцевого самоврядування ознайомились із результатами діяльності за останні 5 років.

Учасники засідання розглянули також стратегічні завдання на перспективу: затвердили напрямки діяльності Асоціації, план заходів, а також перспективи Програм, що реалізує Асоціація - програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад та програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом».

Щиро вітаємо усіх з обранням!!!

Сьогодні ж відбудеться обговорення на тему “ Місцеві громади: нове законодавство – нові можливості”.

Детальніше про це згодом.

  • Автор:Вижницька районна рада
  • Джерело: АОМС "Єврорегіон Карпати - Україна"