18 березня, голова Вижницької райдержадміністрації Михайло Чорней спільно з головою Вижницької районної ради Михайлом Андрюком взяли участь в зборах депутатів Путильської селищної ради з приводу відключення електропостачання в установах Путильської громади.

Напередодні Михайло Чорней звернувся з листом до голови Путильскої селищної громади Івана Повідаша з наполегливим прохання провести позачергове засідання сесії селищної ради. Однак селищний голова проігнорував зазначеного листа, а крім того телефонні дзвінки керівників району та звернення депутатів селищної ради.
А все тому, що з 11 березня без електропостачання залишилися більшість установ Путильської громади. Причина – селищна рада не провела тендерні процедури закупівлі електроенергії для бюджетних установ. А мала це зробити ще у грудні минулого року. Як наслідок, «відрізаною» від світла залишилася і адмінбудівля селищної ради, а також відділи культури та освіти, бібліотека, художня школа, будинок культури, музей Ю. Федьковича. У Сергіях без електрики – дитячий садочок, бібліотека та сільська рада.
Сьогодні для вирішення цього та інших важливих питань Путильської громади зібралися голова Вижницької райдержадміністрації Михайло Чорней, голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, перший заступник голови Путильської РДА Анатолій Іліщук, депутати обласної, районної та Путильської селищної рад, керівники бюджетних установ, приватні підприємці. Однак сам голова Путильської селищної ради Іван Повідаш, проігнорувавши всі звернення, на зустріч не з’явився.
Під час зустрічі присутні висловили своє незадоволення роботою Путильського селищного голови, який безвідповідально відноситься до своїх обов’язків, в результаті чого обмежуються конституційні права та свободи громадян. Учасники зустрічі висловили спільну точку зору щодо оцінки подій та шляхів вирішення проблем, що виникли.
В термін до 14 календарних днів має відбутись чергове засідання сесії Путильської селищної ради, де присутні на зустрічі депутати піднімуть ці та інші питання та вимагатимуть звіту голови Путильської селищної ради Івана Повідаша з часу обрання до дня звіту.
Очікуємо рішень сесії.

  • Джерело: Вижницька РДА