Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк зустрівся з головою правління АТ "Чернівцігаз" Віктором Гордою щодо забезпечення стабільного розподілу газу до населених пунктів Вижничинни – сіл Банилів та Слобода Банилів.

Відтак, було прийняте рішення звернутися до представників виконавчої влади з проханням втрутитися в ситуацію з відновленням державного майна – газового переходу через річку Черемош «Джурів-Банилів», що зруйнований паводком в червні 2020 року.

Також домовилися, що АТ "Чернівцігаз" проведе гідравлічний розрахунок для визначення можливості підключення на літній період населених пунктів Банилів та Слобода Банилів до збудованого в серпні 2020 року підвідного газопроводу, що нині забезпечує блакитним паливом села Коритне, Замостя, Бережонка, Бережниця. Довжина газопроводу склала близько 1200 метрів, а вартість - понад один мільйон гривень, які профінансувало АТ "Чернівцігаз".

Михайла Андрюка запевнили, що за ініціативи АТ "Чернівцігаз", НКРЕКП дозволила не нараховувати плату за розподіл газу на період відсутності газопостачання жителям сіл Банилів та Слобода Банилів.

Нагадаємо, що на засіданні сьомої сесії Вижницької районної ради депутати заслухали інформацію начальника Вижницького відділення АТ «Чернівцігаз» та Клієнтського простору 104.ua Олександра Рогатиновича щодо відновлення газопостачання в селах Банилів та Слобода-Банилів Вижницького району, а також щодо ремонту газопроводу «Джурів-Банилів». З даного питання, було прийнято відповідне звернення до Чернівецької ОДА та обласної ради.

Крім того, розгляд даного питання та можливі шляхи його вирішення обговорювалися під час виїзного засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Вижницької районної ради, що проходила на базі Брусницької територіальної громади. Тоді ж голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко та народний депутат України Максим Заремський запевнили членів координаційної, що усіляко сприятимуть розвитку місцевого самоврядування Вижницького району та забезпечать необхідну підтримку зі свого боку.

Також, на засіданні районної комісії ТЕБ та НС, на якій був присутній голова районної ради Михайло Андрюк, було прийнято рішення звернутися до Банилівської та Вашківецької територіальних громад, Вижницької районної ради та Чернівецької обласної ради щодо виділення коштів в розмірі 10% від вартості проекту по проведенню робіт в с. Банилів з метою відновлення газопостачання жителям с. Банилів, Слобода-Банилів.

Після прийнятих місцевими радами рішень про виділення коштів буде сформовано необхідний пакет документів до обласної комісії ТЕБ та НС й Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на співфінансування з державного бюджету.