27 липня, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко з робочим візитом відвідав Вижницький район.

В рамках процесу формування паспортів громад, Олексій Бойко поспілкувався з головою Вижницької районної ради Михайлом Андрюком.

Сторони окреслили основні проблемні питання розвитку територіальних громад та обговорили шляхи їх ефективного розв’язання.

Крім того, під час зустрічі мова йшла про налагодження ефективної взаємодії між органами місцевої влади та територіальними громадами, можливості розвитку інфраструктури району, сільського господарства, деревообробної галузі, туристично-рекреаційного потенціалу, зокрема й сільського зеленого туризму, а також, про залучення грантових коштів й реалізацію проектів.

Голова обласної ради запевнив, що облрада надаватиме необхідну підтримку та співпрацю.

Відтак, робочий візит на Вижниччину Олексій Бойко продовжив ознайомленням з функціонуванням Берегометської селищної та Усть-Путильської сільської територіальних громад.

Аби ознайомитися з життям громад, узагальнити перспективи та проблеми їх соціально-економічного розвитку, Олексій Бойко поспілкувався з головою Берегометської громади Сергієм Боднарюком та головою Усть-Путильської громади Марією Ілюк.

Принагідно голова облради відвідав дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Юність». Та ознайомився з матеріально-технічною базою установи й оглянув умови, в яких перебувають юні відвідувачі закладу.

З керівником закладу Одаркою Танасієвич та селищним головою обговорено поточні та робочі питання забезпечення належного функціонування установи. Окремо відзначено позитивну діяльність керівника закладу.

Зауважимо, що в рамках виконання заходів Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернівецької області на 2021-2025 роки станом на липень 2021 року вже 823 дітей пільгових категорій громадян оздоровилися або ж ще оздоровлюються в дитячих таборах оздоровлення та відпочинку Чернівецької області. Загалом цьогоріч для 1200 дітей області, які потребують соціальної уваги та підтримки Програмою передбачено 8 млн грн.

Щодо Усть-Путильської громади, то серед нагальних озвучених проблем - добудова місцевої школи, корпуси якої в аварійному стані, необхідність усунення проблеми транспортного сполучення, відсутність належного приміщення під пожежний автомобіль, відсутність покриття мобільного  зв‘язку, проблема поводження з побутовими відходами, спільні проблеми гірських територій та ін.

Чернівецька обласна рада усіляко, в межах своєї компетенції, сприятиме розв’язанню проблемних питань та подальшому успішному розвитку громад.

Також, минулого тижня, відбувся візит до Брусницької територіальної громади, де Олексій Бойко зустрівся із головою громади Василем Шемчуком. Під час зустрічі йшлося про обговорення  актуальних питань життєдіяльності Брусницької ТГ, вирішення яких, зокрема, потребує й сприяння з боку обласної ради.

 

  • Автор:Вижницька районна рада
  • Джерело: Чернівецька обласна рада