Приємно бачити, що модернізований Музей старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини продовжує прививати любов до рідного краю, незважаючи на обставини сьогодення.
Так, для внутрішньо-переміщених осіб проводяться різноманітні екскурсії та цікаві заходи в Музеї.
В цей непростий для нашої держави час, музей приймає своїх гостей, а саме людей з усіх куточків України, які знайшли надійний прихисток у нашому містечку.
Волонтерський загін «Червона рута» завітав до нашого музею з тими людьми, які постійно працюють над тим, щоб приблизити перемогу у цій такій несправедливій війні. Наші гості з великою цікавістю відкривали для себе буковинський край, його людей, творчість майстрів, звичаї і традиції горян, історію відкриття нашого коледжу, захоплювались різнобарвністю одягових традицій та писанкарством, давніми світлинами і вишиванками, які дбайливо зберігаються у нашому музеї.
Особливого колориту нашій зустрічі надав майстер – клас Дмитра Мазуряка, який розповів про музичне мистецтво наших горян. Наші гості мали змогу послухати мелодії трембіти, сопілки, дримби та цимбалів. Таку зустріч можна було б назвати годиною спілкування, на якій було безмежно комфортно, де відбулося єднання всіх сердець великої цілісної, незалежної держави – Україна! ??