Велике свято Великодня, цього тижня об'єднало навколо себе всіх небайдужих людей, усіх релігійних громад та конфесій з усіх дев'яти територіальних громад Вижницького району - від Брусницької до Селятинської, які відгукнулися на заклик керівництва Вижницького району та долучилися до спільної справи - допомоги нашим захисникам та людям, які постраждали від рук окупантів.
Спільними зусиллями церковнослужителів та парафіян Вижниччини вдалося зібрати біля 18 тон гуманітарної допомоги у вигляді: великодніх випічок, писанок та крашанок, печених яєць, солодощів, копчених м'ясних виробів, молочних продуктів, домашньої консервації, овочів, готової домашньої їжі, води тощо.
Приємно, також, що до благодійної акції долучилися хлібо-пекарні з Вашківців, Берегомета, Банилова, Лукавців, які загалом передали по 300 колачів та буханок свіжовипеченого хліба.
Дану гуманітарну допомогу вже розприділено та відправлено в повному обсязі до Київської, Харківської, Донецької, Луганської, Житомирської, Миколаївської та Херсонської областей України, де її передадуть військовослужбовцям з Вижниччини та цивільним, які залишилися в постраждалих населених пунктах та гарячих точках нашої країни.
Варто також зазначити, що від початку війни та прибуття вимушених переселенців до Вижницького району при окремих церковних храмах почали діяти пункти масового харчування переселенців. Інші церковні громади передають кошти для придбання та ремонту автотранспорту для наших хлопців на передовій, а також допомагають надаючи пальне чи кошти на його придбання для перевезення гуманітарних вантажів в гарячі точки, привозять гуманітарні вантажі тощо.
Загалом, цього тижня з Вижницького району за сприяння всіх небайдужих відправлено 30 бусів та 8 легкових автомобілів з гуманітарними вантажами, в тому числі 8 авто для потреб ЗСУ.
Надзвичайно приємно, що Вижниччина є гарним прикладом згуртованості всіх релігійних конфесій - УПЦ, ПЦУ, УГКЦ і не тільки, які об'єднуються заради спільної мети - допомоги ближньому!
Щиро дякуємо благочинним Вижниччини та Путильщини УПЦ, ПЦУ й УГКЦ за Вашу мудрість, толерантність та взаєморозуміння! Та дякуємо всім хто долучився за надану допомогу, щоденні молитви за мир в Україні та здоров'я наших захисників!!!
Спільними зусиллями та з Божою допомогою зможемо зробити ще багато добрих справ!!! ?♥️??
 
Більше фото - ТУТ