Як зазначають у місцевій сільраді, через віддаленість сіл громади (майже 28 км.) від найближчого державного пожежно-рятувального підрозділу та відсутність поблизу пожежної охорони, існувала проблема з своєчасним наданням безпекових послуг населенню.
?Відтак виникла ідея створити добровільні пожежні команди безпосередньо на території громади. Перед ними стоятимуть такі завдання:
✔️дбати про пожежну безпеку на території громади;
✔️запобігати виникненню загорань;
✔️працювати з мешканцями щодо профілактики виникнення пожеж;
✔️гасити пожежі;
✔️надавати допомогу у ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій.
?Завдяки злагодженій співпраці сільського голови Василя Соломка та представників Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області, громада отримала два пожежних автомобілі від меценатів з Польщі. Місцеві жителі зібрали 550 тисяч гривень, за які відремонтували необхідні для роботи команд приміщення та автівки.
?Сьогодні у Банилівській громаді офіційно відкрили новостворені пожежні депо добровільних формувань. Заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк та заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста привітали місцевих жителів із реалізацією важливої ініціативи, що дозволить приборкувати полум'я та рятувати життя.