Минулих вихідних делегація з Вижницького району в складі депутатів районної та місцевих рад на чолі з головою Вижницької районної ради Михайлом Андрюком перебувала з робочим візитом в Кендзежинсько-Козельському повіті Опольського воєводства, що в Польщі.
Протягом декількох днів самоврядники Вижниччини переймали досвід роботи польських колег, знайомилися з їхньою інфраструктурою та оглядали місця надання допомоги українцям, які виїхали до Польщі.
Кульмінацією візиту стало підписання угоди про партнерство та співпрацю між Вижницьким районом та Кендзежинсько-Козельським повітом. Так, голова Вижницької райради Михайло Андрюк та голова Кендзенжинсько-Козельської повітової ради Павел Маселко та його заступник Юзеф Гісман, офіційно задекларували наміри про співпрацю між двома районами.
Відповідно до підписаної угоди, сфери співпраці між партнерами дуже широкі. Вони охоплюють і культуру, освіту, безпеку та включають можливість реалізації спільних європейських проєктів.
Як зазначили в Кендзежинсько-Козельській повітовій раді – для них це перше партнерство з повітом, який знаходиться за східним кордоном.
– Для нас це важливий момент, я дуже радий, що ми офіційні партнери. Ми маємо пам’ятати про складні історичні моменти між двома країнами, але також маємо рухатися вперед, маємо розвиватися та допомагати один одному, особливо зараз, коли наші сусіди воюють. Ви завжди можете на нас покластися. У кожного з нас є свій досвід, свої знання, ми хочемо ними обмінюватися. Але ми також хочемо бути вашими послами в Європейському Союзі., - наголосив Павел Маселко.
— Друзі пізнаються в біді! Так і сталося з нами. Щиро дякуємо за величезну допомогу, яку ми від вас отримали. З такою підтримкою Україна обов’язково переможе!, – сказав Михайло Андрюк.
Зауважимо, що з початку повномасштабної війни на території України, до Вижницького районного перевантажувального хабу, який організований у співпраці з ГО «Волонтери Вижниці», неодноразово надходила гуманітарна допомога від Кендзежинсько-Козельського повіту Опольського воєводства (Польща).