Захід відбувався у «Арт-просторі на Кохановського» і поєднав у собі презентацію книжки «Смаки Буковини» та благодійну складову – адже кошти з продажу організатори спрямовують волонтерській кухні у Вижниці.

Організували захід Буковинський центр культури і мистецтва у співпраці з ГО "Вишиваний дивотвір".

Спеціально для благодійного продажу організаторам заходу «Видавництво ХХІ» (директор - Василь Дроняк) безкоштовно передало п’ять примірників гастрономічного путівника «Смаки Буковини», усі книги викупили на благодійному етноперформансі: Мистецька школа Вижницької міської ради (директор - Наталія Додяк), підприємиця Галина Ніконова, політик Віталій Другановський, голова єврейської громади міста Чернівці Олександр (Шапса) Авербух, підприємець Михайло Графов.
 
Окрім того, релігійна громада парафії на честь Різдва Пресвятої Богородиці Чернівецької епархії Православної Церкви України м. Чернівців (Рогізна) передала 3 тисячі гривень. Цю благородну місію виконали Іван Гаврилець та Орися Федорюк, які, до речі, й самі були учасниками проєкту.
 
Загалом організатори зібрали вже 15 тисяч для волонтерської кухні у Вижниці. 
 
Народна кухня – це не завжди про розкіш та наїдки, іноді це – про багатостраждальну історію. Як жили і чим харчувалися репресовані українці в Сибірах – згадувала зі сльозами на очах і щиро виповідала аудиторії Ольга Анич, котра очолює Вижницьке районне товариство політв’язнів і репресованих. «Нас вивезли, коли мені було шість місяців. Мама благала: «Хоч вбийте – лиш не вивозіть», вони казали: «Тебе там понравится, хазяйка». «Нам дуже «понравилось» - я дотепер не можу без сліз згадувати ті голодні роки, я чудом вижила. Вірите, першу в житті булочку я спробувала у вісім років.. Це для мене було диво, я боялася крихту хоча би загубити від неї…»
 
Буковинські начинки та інші смаколики й узвар приготували на благодійний захід кухарка Наталія Боднар з Неполоківців, учасниця проєкту Наталія Вятковська з Вижниці та кухарки з Кельменецької громади, їх у нашому проєкті було найбільше - одинадцять.
 
Наталія Вятковська так охарактеризувала свої враження від перформансу: «Щира подяка і уклін організаторам і учасникам благодійного заходу. Ми всі разом робимо надважливу справу, що наближує перемогу, об’єднує нас навколо найважливішої мети – зберегти нашу Україну, життя наших захисників і всіх українців. Спільними зусиллями ми переможемо!»
 
Аналізуючи формат і специфіку заходу, Микола Шкрібляк зазначає:
- Цей захід мав відбутися, хоч ми в колективі Буковинського центру культури і мистецтва не планували його. Адже велика перформативна презентація гастрономічного путівника традиційної кухні "Смаки Буковини" минулого літа вже збирала в музеї просто неба багатьох шанувальників нашого проєкту, який тривав з лютого по липень 2021 року. Однак рік війни з окупантами і тут вніс корективи. Нещодавно одна з учасниць проєкту Наталія Вятковська, яка увесь час зі своїми подругами - помічницями готує домашні страви для наших воїнів, написала в соцмережах, як багато земляків допомагають її волонтерській кухні хто чим може, інколи на все й коштів не вистачає. Тому ми й вирішили також підсобити, допомогти хоч скромною дещицею.
 
За інформацією Буковинського центру культури і мистецтва