З ініціативи депутатського корпусу Вижницької районної ради восьмого скликання, сьогодні під керівництвом голови районної ради Михайла Андрюка відбулося засідання позачергової 18 сесії Вижницької районної ради.
На порядок денний сесії, було винесено розгляд двох питань, які попередньо були опрацьовані та погоджені на засіданні постійної комісії районної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, етики та законності (голова постійної комісії - Марина Кисилиця).
 
Відтак, колегією районної ради було погоджено порядок денний та регламент роботи позачергової 18 сесії районної ради.
 
Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання загиблих Героїв України - Воїнів з Вижницького району.
 
За підсумками проведення сесії, було заслухано заяву депутатки районної ради Галини Москалюк щодо дострокового припинення нею депутатських повноважень. Після чого, за рішенням депутатів це звернення було підтримане та направлятиметься до Вижницької районної територіальної виборчої комісії для вирішення питання щодо заміщення депутата.
 
Крім того, підтримано звернення Чернівецької районної ради щодо внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України та можливості безперешкодного перетину кордону невійськовозобов'язаними депутатами місцевих рад.
 
Участь у роботі позачергової 18 сесії районної ради взяли начальник Вижницької районної військової адміністрації Сергій Чеботар та його заступниця Ганна Гринчук.