Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання загиблих Героїв України та Воїнів з Вижницького району, які віддали своє життя захищаючи рідну землю.????
За рішенням колегії райради, яка відбулася перед сесією, на порядок денний сесії було винесено розгляд 12 питань та питання "різне".
Розпочалася робота сесії із заслуховування постанов Вижницької районної територіальної виборчої комісії щодо заміщення депутатів райради, які на попередніх засіданнях склали свої повноваження. Тож, за рішенням сесії та РТВК новообраним депутатом райради став Юрій Герецун.
 
Далі, відповідно до порядку денного, за рішенням сесії, було внесено відповідні зміни до складу постійних комісій та колегії районної ради. Зокрема, призначено депутата Андрія Бойчака головою постійної комісії з питань комунальної власності та приватизації.
 
Також, заслухано інформацію Вижницької окружної прокуратури щодо проведеної роботи на основних напрямках прокурорської діяльності за 10 місяців 2023 року.
Крім того, затверджено звіти про виконання районного бюджету Вижницького району за І півріччя та 9 місяців 2023 рік й уточнено показники районного бюджету Вижницького району на 2023 рік.
 
Як завжди, прийнято низку рішень, які стосуються питань управління спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Вижницького району, зокрема що укладення контрактів з директорами комунальних підприємств та установ Вижницької районної ради. Також, затверджено тарифи для КП "Ком-сервіс" на вироблення та транспортування теплової енергії на 2024 рік.
 
З усіх питань прийнято відповідні рішення.
 
Участь у роботі сесії взяли начальник Вижницької районної військової адміністрації Сергій Чеботар, голова Чернівецької районної ради Микола Куцак, депутат Чернівецької обласної ради Андрій Андрюк, голови місцевих рад, керівники силових та безпекових служб району.