Сьогодні на базі Черешенського опорного ліцею відбувся XXIII зліт обдарованої учнівської молоді Гуцульщини.
Зокрема на Вижниччину завітали учні закладів освіти з Чернівецької, Івано-Франківської та Закарпатської областей.
Захід вже традиційно розпочався із вшанування хвилиною мовчання усіх, хто віддав своє життя за мир та незалежність нашої держави та виконання Державного Гімну України.
 
На урочистості завітали голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, голова ГО Всеукраїнське товариство "Гуцульщина" Дмитро Стефлюк спільно з головами районних осередків товариства, начальник районної військової адміністрації Сергій Чеботар, директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр, голова Вижницької ТГ Олексій Чепіль, освітяни гуцульських територіальних громад, громадськість.
 
Вітаючи гостей та учасників заходу, очільники районної влади нагородили спільними Почесними грамотами організаторів за популяризацію і вивчення історії мистецтва рідного краю та відновлення зльоту обдарованої учнівської молоді.
 
Відтак, по завершенню урочистостей на дітей очікував захист та презентації власних робіт у різних секціях, зокрема: життєвий і бойовий шлях воїнів-героїв нашого краю; гуцульське мистецтво; духовність і мораль; знані постаті Гуцульщини; природничі науки (математика, фізика, хімія, біологія, інформатика та інші); гуцульська школа Петра Лосюка.
 
Даний захід, став чудовим майданчиком для спілкування та обміну досвідом серед освітян гуцульського краю. Окрім доповідей та презентацій, які проводили діти, на зльоті можна було оглянути експозиції з дипломних та курсових робіт студентів Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка та кафедри декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ імені Ю.Федьковича.