В Україні 7 грудня відзначається День місцевого самоврядування - це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців.
У цей день у 1990 році Верховною Радою тоді ще УРСР було прийнято Закон про місцеве самоврядування. Але його святкування було запропоноване та підтримане Президентом України у 2000 році.
 
У жовтні 1985 року державами Європи була затверджена «Хартія місцевого самоврядування», яка стала основою його класичної моделі. Для України документ мав дуже велике значення, тому що цей інститут в країні був забороненим упродовж 70 років. Незважаючи на безліч проблем, які з’являлися на шляху, у 1997 році Хартія була ратифікована в Україні та увійшла у національне законодавство.
 
Сьогодні хотілося б від усього серця побажати всім, хто працює на благо територіальних громад, відстоює їх потреби та інтереси, міцного здоров’я, щастя й непохитної віри у щасливе майбутнє України.
 
Нехай день 7 грудня об’єднає у спільному прагненні зробити наші міста, села і всю Україну у мирі, щасливими й багатими. Нехай цей урочистий день додасть усім нам сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому нашої держави, порозуміння і єдності задля якнайшвидшої Перемоги, добра і благополуччя Українського народу.
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк