Ще восени зародилися дружні відносини між Вижницьким районом та комуною Мілішівці Сучавського повіту Румунії. Тоді мер комуни Василь Караре побував з робочим візитом на Вижниччині і протягом декількох місяців тривали перемовини щодо можливих галузей для співпраці між двома регіонами.
Відтак, делегація з Вижницького району у складі голови Вижницької районної ради Михайла Андрюка, Вижницького міського голови Олексія Чепіля та депутата райради Олексія Труфина відвідала з аналогічним візитом румунських колег.
Зокрема, посадовці ознайомилися з особливостями роботи мерії комуни, оглянули визначні для регіону пам'ятки культури та мистецтва, й що не менш важливо, обговорили концепцію спільного проекту в галузі безпеки, який планується подавати на розгляд спільної операційної програми Interreg NEXT Румунія-Україна.
У підсумку візиту було офіційно задекларовано наміри про співпрацю між регіонами, шляхом підписання угод про співробітництво між Вижницьким районом й Вижницькою міською територіальною громадою та комуною Мілішівці Сучавського повіту Румунії.
Згідно підписаних угод сторони співпрацюватимуть в багатьох сферах, зокрема: промисловості, сільського господарства, освіти та охорони здоров'я, культури, туризму, спорту, екології, розвитку бізнес-середовища, безпеки тощо.