Олександра мобілізували у 2015 році, проходив службу на у Луганському прикордонному загоні, зокрема в с.Трьохізбенка, на лінії розмежування.
До мобілізації Олександр закінчив військову кафедру за спеціальністю «артилерист», мав звання офіцера, працював у банківській установі. На війні був командиром підрозділу.
На собі відчув «гіркий смак війни», розірвані снаряди та звуки війни, наприкінці 2015 року отримав поранення під час виконання службового завдання, а згодом його комісували.
Після демобілізації фахівці служби зайнятості допомогли йому повернутися до мирного життя та знайти роботу, а у 2023 році після чергового звернення до служби зайнятості запропонували його кандидатуру у новостворений відділ ветеранської політики при Вижницькій районній державній адміністрації.
- Важко перейти до мирного життя. На війні це – наказ, завдання і вижити. Важко морально і психологічно. Ротація для військових вкрай необхідна, бо людина звикає до небезпеки і адекватно не оцінює ситуацію. Там змінюється психологія сприйняття реальності. Свого часу мені допомогли повернутися до мирного життя, тепер і я допомагатиму, - розповідає військовий.
Сьогодні Олександр працює з членами родин загиблих, а таких на Вижниччині 130 осіб, а також декілька тисяч мобілізованих. За словами Олександра, після Перемоги роботи буде дуже багато, бо держава повинна турбуватися про своїх громадян, і не один рік мине щоб повернути ветеранів у цивільне життя.
Для повернення Захисників і Захисниць до активної зайнятості Державна служба зайнятості пропонує різні можливості. Передусім – пошук роботи за освітою, досвідом роботи та побажаннями клієнтів. Більше тут https://is.gd/lO5a6w.
У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy або за номером телефону 0372950211.