Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання загиблих Героїв України та Воїнів з Вижницького району, які віддали своє життя захищаючи рідну землю.????
Відтак, за рішенням колегії райради, яка відбулася перед сесією, на порядок денний сесії було винесено розгляд 12 питань та питання "різне".
Відповідно до порядку денного, за рішенням сесії, було затверджено звіти про виконання районного бюджету Вижницького району за 2023 рік, та заслухано інформації про діяльність Вижницької окружної прокуратури на основних напрямках роботи за 2023 рік та виконання районних комплексних програм Вижницького району за 2023 рік.
Також, уточнено показники та внесено зміни до районного бюджету Вижницького району на 2024 рік й внесено зміни до районної комплексної програми розвитку місцевого самоврядування Вижницького району на 2022-2024 роки.
Як завжди, прийнято низку рішень, які стосуються питань управління спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Вижницького району, зокрема затверджено акт приймання-передавання нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вижницького району на баланс Вижницької районної ради з балансу Вижницької районної державної лікарні ветеринарної медицини та затверджено міжнародні договори про співробітництво укладені в міжсесійний період головою районної ради.
В питанні "різне", згідно депутатських звернень озвучених на минулій сесій, обговорено стан утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Вижницькому районі. Для надання вичерпної інформації із зазначеного питання депутатам райради та головам територіальних громад району, участь в роботі сесії взяв директор ДУ "Служба розвитку Буковини" Іван Микитюк.
З усіх питань прийнято відповідні рішення.
Участь у роботі сесії взяли також начальник Вижницької районної військової адміністрації Сергій Чеботар та його перший заступник Микола Федорощак, депутати Чернівецької обласної ради Іван Шевчук та Ілля Косован, голови та заступники голів Вижницької, Вашківецької, Путильської, Берегометської та Усть-Путильської територіальних громад району, представники силових та безпекових служб району.