Семінар для керівників Центрів надання адміністративних послуг, відповідальних осіб суб’єктів зберігання реєстраційних справ та державних реєстраторів Вижницького району провели фахівці відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.
Модерували захід заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Іван Гринюк та начальник Управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Михайло Гаврищук.
Привітати присутніх завітали й голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, начальник районної військової адміністрації Сергій Чеботар.
Відтак, про взаємодію суб'єктів надання адміністративних послуг з органами юстиції у сфері державної реєстрації актів цивільного стану розповів присутнім Іван Гринюк.
Аліна Корчак, начальник відділу ДРАЦС у Чернівецькій області Управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, розповіла про актуальні питання надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.
З порядком передачі реєстраційних справ між суб’єктами, що забезпечують зберігання реєстраційних справ ознайомив Іван Казюка, заступник начальника відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації.
Питання здійснення контролю у сфері державної реєстрації та Порядок застосування Закону України «Про санкції» розповіла Олена Романчук, головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів.
Також під час заходу обговорили подальшу співпрацю та взаємодію у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, речових прав на нерухоме майно.