Увазі відвідувачів було представлено результат півстолітньої діяльності родини-тандему, яка відома як на Буковині, так і за її межами. На виставці було представлено дереворізьблення, бонднарство, випалюванн та ляльки-обереги.
???? У творчості родини Ворончаків відображається продовження національних традицій краю, і разом з тим авторська метаморфоза та індивідуальний пошук, а також глибинна традиційна символіка.
Роботи Володимира Ворончака характеризуються пошуками декоративної виразності й своєрідності буковинського стилю орнаментування. Відомий майстер удосконалює техніку художнього
випалювання, яка водночас слугує літописом народної думки, вираженої в орнаментальних мотивах.
???? Надія Ворончак - дружина пана Володимира. Майстриня народної іграшки. Вона творить декоративні та ужиткові речі, прикрашені аплікацією, а також авторську іграшку, серветки, декоровані випалюванням.
☝️ Родинний тандем Ворончаків – неодноразові учасники всеукраїнських, обласних, регіональних виставок, Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Проте ця виставка – їхня перша спільна виставка на обласному рівні саме як родинного тандему. Вона ювілейна - а отже, особливо значима як для самих майстрів, так і для всіх поціновувачів, які хочуть пізнати народне мистецтво у дискурсі.
????Виставка триватиме до 13 травня. Упродовж цього часу у вас є гарна нагода побачити декоративні та ужиткові речі, прикрашені аплікацією. авторську іграшку, серветки, декоровані випалюванням. Вироби бондарства (коновки, дійнички, ложкарі, бочівки). Нагадаємо, гуцульська боднарка стала елементом нематеріальної культурної спадщини. І виняткова роль у збереженні та популяризації елемента на Буковині належить саме родині Ворончаків.