На початку квітня керівний орган програми Interreg NEXT Румунія – Україна оголосив другий конкурс стандартних проектів. Бюджет виділений на цей конкурс складає 4,47 млн. євро, а кінцевий термін подачі заявок – 16 липня 2024 року.
Конкурс проектів присвячений Пріоритету 1 – Транскордонна увага до навколишнього середовища, Специфічна ціль Сприяння адаптації до кліматичних змін та запобігання ризиків катастроф та стійкість, враховуючи екосистемні підходи.
Варто зазначити, що ще з оголошенням першого конкурсного відбору проектів даної програми минулого року, Вижницька районна рада активізувала свою діяльність з пошуку румунських партнерів для участі в програмі Interreg NEXT Румунія – Україна, і нам це вдалося. В грудні минулого року було підписано угоду про співпрацю між Вижницькою районною радою та комуною Мілішівці Сучавського повіту Румунії, та за сприяння райради й відповідну партнерську угоду і з Вижницькою міською радою.
Так, на запрошення голови Вижницької районної ради Михайла Андрюка, сьогодні, Вижницю з робочим візитом відвідав очільник комуни Мілішівці Василь Караре спільно із заступником.
У приміщенні районної ради відбулася офіційна зустріч потенційних партнерів майбутнього транскордонного проекту: комуни Мілішівці Сучавського повіту (Румунія), Вижницької міської ради, Вижницької районної ради та Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області (Україна).
Сторони детально обговорили концепцію проектної заявки та заходи, які планується реалізувати. У підсумку зустрічі, було окреслено дорожню карту на найближчу перспективу та визначено відповідальних осіб за написання та подання заявки.
Опісля, закордонні гості спільно з головами Вижницької районної та міської рад Михайлом Андрюком та Олексієм Чепілем відвідали Мистецький хаб Буковинської Гуцульщини, який проходив сьогодні у Вижниці.