Організатором заходу виступила Гуцульська освітянська рада імені Петра Лосюка на чолі з Дмитром Никифоряком у співпраці із Вижницькою міською радою. А сам захід покликаний впровадити предмет "Гуцульщинознавство" в закладах освіти Вижниччини.
Мистецький Хаб Буковинської Гуцульщини відбувався на трьох основних локаціях, розміщених у Вижницькій спеціалізованій школі-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів художньо-естетичного циклу ім.Н.Яремчука, Кафедрі декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва Факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ ім.Ю.Федьковича та Вижницькому фаховому коледжі прикладного мистецтва ім.В.Шкрібляка.
Аби перебрати досвід буковинських гуцулів до Вижниці на Мистецький Хаб завітало близько сорока представників районних осередків ГО "Всеукраїнського Товариства "Гуцульщина" й громад Гуцульщини з Чернівецької, Івано-Франківської та Закарпатської областей.
Організаторів та учасників заходу привітали очільники районної влади Михайло Андрюк та Сергій Чеботар, а також Вижницький міський голова Олексій Чепіль.
Опісля, відбулася презентація кожної із діючих локацій, проводились екскурсії до світлиці Назарія Яремчука, Музею дипломних та курсових робіт студентів ВФКМТД, Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини, діяли майстер-класи:
- «Філософія бондарства від Володимира Ворончака»;
- Писанкарства «Гуцульська писанка» від Євдокії Яремчук, Алли Оринчук та Оксани Крильчук;
- «Різьба по дереву» від Михайла Гулея;
- «Ткацтво» та "Вишивка".
Завершилось дійство переглядом вистави «Єрмарок: про хитрого діда та довірливих панів» від вихованців театрального гуртка Буковинського центру мистецтв під керівництвом Михайла Ковалюка та засіданням Гуцульської освітянської ради ім.П.Лосюка, на якому Диитру Онуфрійовичу Козубовському вручено найвищу нагороду ГО Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» - Медаль «За особливі заслуги перед Гуцульщиною».