У заході також взяли участь премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента і голова Президії Конгресу Андрій Єрмак, міністри Кабінету міністрів України, голови обласних військових адміністрацій, міські голови обласних центрів України та представники територіальних громад Чернівецької області.
В онлайн-режимі у Конгресі взяли участь очільники районної влади Михайло Андрюк та Сергій Чеботар спільно із представниками територіальних громад Вижницького району.
Під час заходу мова йшла про стан протидії безпековим загрозам, організації подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури та превентивної роботи з боку сектору безпеки та органів правопорядку: регіональний аспект.
Також проаналізували стан функціонування об’єктів енергетичного комплексу України та обговорили заходи із забезпечення стабільної роботи енергетичної системи в умовах постійних ракетних обстрілів.
Учасникам Конгресу презентували також нову урядову політику з підтримки вітчизняного виробництва та нову економічну доктрину України. Крім того, обговорили нові можливості та виклики для українських громад в контексті Європейської інтеграції України і посилення співпраці з міжнародними партнерами, особливо на рівні транскордонного співробітництва, де Буковина відіграє стратегічно важливу роль.
Президент Володимир Зеленський закликав щодня докладати максимум зусиль задля перемоги України, спільно і злагоджено працювати на всіх рівнях влади — як державної, так і місцевого самоврядування та подякував буковинцям за внесок в оборону держави, активну участь у прихистку ВПО, і підтримку економіки. Сумлінна праця кожного і кожної дійсно відчутна і помітна.