Сьогодні на базі Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини ВФКМТД Maria Kozubovska та Живого музею гуцульської поживи - садиби "Заманушка" Наталія Вятковська - Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка спільно із Підзахаричівська гімназія Усть-Путильської сільської ради за підтримки Вижницька Районна Рада та громадської організації Центр розвитку громад Ідея. Дія. Результат організували практичний лекторій "Великодні звичаї Вижниччини".
У програмі заходу відвідувачі почули цікаві розповіді про Великодні звичаї буковинських горян, оглянули персональні виставки відомої писанкарки Буковинської Гуцульщини Василини Сумаряк та викладачки Берегометської школи мистецтв Марини Думітро та взяли участь у тематичних майстер-класах з писанкарства, виготовлення свічок та з Великодньої випічки.
Також, під час заходу діяв благодійний ярмарок великодніх прикрас та атрибутів.
На урочисте відкриття заходу завітали голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, директор Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка Роман Гаврилюк, голова Вижницького осередку ГО "Всеукраїнське Товариство "Гуцульщина" Василь Марчук, студенти та учнівська молодь, а також внутрішньо-переміщені особи, які проживають на Вижниччині й громадськість.
Загалом, під час проведення заходу вдалося залучити біля 3,0 тис. грн. для потреб ЗСУ, а кожен охочий мав змогу написати для себе писанку, зробити власноруч свічку з вощини, записати рецепт приготування справжньої гуцульської паски та ознайомитися з елементом нематеріальної культурної спадщини України - поминальним деревцем "парастасом".
Щиро дякуємо всім за участь у заході та надані донати для ЗСУ!
 
 
 
 
Возможно, это изображение текст
 
Возможно, это изображение 3 человека